Álmodozotál arról, hogy autó design-t tervezz?

Hosszú évek óta moddolom a különböző számítógépes szimulátorokat (pl.rFactor, DiRT Rally, Richard Burns Rally) ez az oldal is tulajdonképp ezért született meg! Közben egyre több software-t kellett használnom, amik segítették a 2D-s textúrák tervezését, mert ahogy a modellek egyre részletesebbek lettek,a szimulátorokban és autós játék programokban, egyre bonyolultabbá váltak a kifeszített bőrök (skinek) is. Ezzel együtt elkezdtem használni a Zmodeler és 3D Studio Max termékeket, meg még egy fél tucatot, amiket kényszerből mellettük fel keleltt használni. 3D-ben nem modellezek jól, de a renderelést sikerült fotórealisztikusra fejlesztenem.

Később renderelésként az AlfaAmore Racing Liga  autóinak renderelését készítettem el, majd Patrick Snijers belga rallye legenda csapatától kaptam elismerést, ahogy külön gratuláltak, és munkáimat megosztották Jegvenyij Novikov rali világbajnoki résztvevő oldalán is.

Majdnem az első versenyautó egy Ollé Sasának megtervezett MItsubishi lett, ami egy rallyheart cikkben is megjelent, de végül minden másképp alakult, és maradtak a jól bevált Suzukinál.

- A terv, amit 3D Studio Max alatt rendereltem, nagy segítség volt a megrendelőnek, hogy egyből úgy láthatta a versenyautót, ahogy az majd kinéz. Két változat után elfogadásra került - az első szériában még a fekete részeket cserélnem kelett, babona miatt:


Egyszer készítettem poénból Trabant alapra egy jól ismert japán olajgyártó design-ját, így került képbe a lehetőség, hogy egy valódi versenyautóra is készítsek hasonlót. Csütörtökön kaptam a feladatot, amit szombat délig kellett készen elküldeni a dekorosoknak! Keddre már elkezdték a legyártott fóliák felhelyezését és következő hét csütörtökön már ott kellett állnia az autónak a gép átvétel előtt. Sikerült minden időt tartani, mindezt úgy, hogy személyesen nem találkoztam a megbízóval, kivitelezővel, de még a versenyző párossal sem! Ők ketten, Goran és Marin a horvát rally bajnokságban indulnak a versenyautóval, egyébként gyakran a Dakar rally homokdűnéjének porát nyelik. A páros 2007-ben az Új Zéland világbajnoki rallye furamon is részt vett.

Goran Francetić - Marin Frčko - Mitsubishi Lancer Evo VIII;
AK Cro Dakar Team (Horvátország)- 2D-s matrica elhelyezési utasítás a kivitelező dekorosoknak
És akkor a megvalósítás, és a versenyautó akcióban:Nagyszerű érzés volt minden nap látni az újabb adag fotókat, ahogy szépen lassan megszületett a virtuális "gyermekem". Köszönöm mindenkinek a lehetőséget, aki a megvalósulásában tevékenyen részt vett!


 


I keep this site ads free, however its administration has a cost. If you prefer my job, please buy me a Beer ;-) Cheers!